10 tips voor het overleven van een lange vlucht met kinderen!

Veel ouders vermijden een lange vlucht met jonge kinderen, maar onze ervaring is dat dit heel goed kan met de juiste voorbereiding. Hieronder vindt je 10 tips om je reis met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen als je gaat vliegen met kinderen.

1. Neem het favoriete speelgoed van je kinderen mee, zoals klei, tekenspullen, puzzels en raamstickers. Je kunt ook iets nieuws voor ze meenemen wat ze nog niet kennen. Dit zal ze vermaken en afleiden tijdens de vlucht.

2. Kies voor een vlucht met entertainment voor kinderen. De meeste airlines hebben speciale menu’s met films, games en liedjes voor kinderen. Daarnaast delen ze vaak in het vliegtuig spelletjes of tekenspulletjes uit aan de jonge kinderen.

3. Laat schermtijd los en zorg ervoor dat je een iPad bij je hebt met vooraf gedownloade filmpjes en spelletjes erop. Neem ook een powerbank mee om de iPad op te laden als dat nodig is.

4. Neem voldoende snacks mee, zoals rozijntjes, koekjes, fruitrepen en knijpfruit. Je kinderen krijgen in het vliegtuig zelf ook een maaltijd, waar ze een tijdje zoet mee zijn. Als je kinderen kieskeurig zijn met eten, kun je vooraf online bij je boeking kiezen voor een kidsmenu. Anders krijgen ze hetzelfde maaltijd als volwassenen.

5. Geef je kinderen iets te drinken bij het opstijgen en landen om oorpijn te voorkomen. Knijpfruit werkt ook goed (zuigen)!

6. Neem een vlucht met een korte tussenstop (als je meer dan 10 uur gaat vliegen), zodat ze even hun energie kwijt kunnen. Veel vliegvelden hebben speelplekken voor kinderen.

7. Met oudere kindjes kun je samen een planning maken, zodat ze weten wat er komen gaat (voorspelbaar, minder spannend!)

8.Spreek met ze af wanneer ze gaan slapen in het vliegtuig. Bij mij is dit standaard de tweede vlucht (nachtvlucht).

9. Zorg ervoor dat je zelf relax en ontspannen bent. Kinderen voelen haarfijn aan als je gespannen bent voor de reis. 

10. Fijne vlucht! En gaat het even niet zoals je wilt, geen zorgen! Voor je het weet kan je bijkomen met een mocktail in de hand! 

Volg ons op instagram @traveling.sajada voor meer tips over reizen met kinderen!

Populair

Reis je mee?

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Geen spam, alleen meldingen over nieuwe producten, updates.