10 tips voor een gezonde reis met kinderen: Zo voorkom je dat ze ziek worden!

Het is een nachtmerrie voor elke ouder: je kinderen worden ziek tijdens de vakantie. Dit is gelukkig te voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen. In deze blog vind je 10 tips om ervoor te zorgen dat je kinderen gezond blijven tijdens de reis.

Tip 1: Gebruik mineraalwater uit de fles

In veel landen is kraanwater niet geschikt om te drinken. Gebruik daarom alleen mineraalwater uit de fles om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig en gezond blijven.

Tip 2: Kies voor ongesneden fruit

Eet het liefst alleen ongesneden fruit. Of je moet weten dat het gesneden fruit er niet te lang onbedekt ligt. Zo voorkom je dat je kinderen ziek worden van bedorven fruit.

Tip 3: Vermijd ijsblokjes van kraanwater

In sommige landen wordt kraanwater gebruikt om ijsblokjes te maken. Vraag daarom altijd om ijsblokjes van mineraalwater in restaurants en bars.

Tip 4: Laat eten vers bereiden

In veel landen kun je bij kraampjes eten, streetfood. Laat het eten klaarmaken waar je bij staat, zodat je zeker weet dat het vers wordt bereid. Dit is een veiligere optie dan voorverpakt voedsel dat mogelijk niet vers is.

Tip 5: Kies voor drukke restaurants

Als je uit eten gaat, kies dan voor een druk restaurant waar de locals met kinderen komen. Dit geeft aan dat het eten van goede kwaliteit is en veilig is om te eten.

Tip 6: Controleer het ijs

Koop alleen ijs dat verpakt is of controleer of het er nog goed uitziet. Zo voorkom je dat je kinderen ziek worden van bedorven ijs.

Tip 7: Check de hygiëne

Controleer de hygiëne van het restaurant voordat je gaat zitten. Zie je overal vliegjes vliegen, dan weet je dat het niet de beste plek is om te eten. Zo voorkom je dat je kinderen ziek worden van onhygiënisch voedsel.

Tip 8: Poets tanden met mineraalwater

Poets de tanden van je kinderen met mineraalwater in plaats van kraanwater. Vaak staan er op de hotelkamer standaard waterflessen. Zo voorkom je dat ze ziek worden door het gebruik van kraanwater.

Tip 9: Let op goed gebakken en gekookt eten

Let erop dat het eten goed gebakken en gekookt is. Vermijd zoveel mogelijk rauwe vlees en vis. Dit vermindert de kans dat je kinderen ziek worden van bacteriën.

Tip 10: Neem O.R.S. zakjes mee

Zorg dat je altijd O.R.S. zakjes bij je hebt en veel water drinkt als iemand toch ziek wordt. Dit kan helpen bij het voorkomen van uitdroging en het herstel bevorderen.

Geniet van al het lekkere eten, waar je ook naartoe gaat! Heb je nog een andere tip? Deel het dan vooral met ons! 

Populair

Reis je mee?

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Geen spam, alleen meldingen over nieuwe producten, updates.