Antalya, verblijven in een halalresort

Merhaba!

Turkije is echt nummer 1 als het gaat om halalresorts. Een halalresort is een resort die zich richt op moslims en in het bijzonder moslim-families. Het eten is halal en er wordt geen alcohol geserveerd. Er is een gebedsruimte aanwezig in het  resort. Er zijn gescheiden zwembaden voor vrouwen en mannen. Er zijn ook een gezamenlijke strand(en) en zwembaden, waar je als gezin of familie kunt vertoeven. Hier moet je wel voldoen aan kledingvoorschriften;  als vrouw bijvoorbeeld dien je hier bedekkende zwemkleding  te dragen. In je hotelkamer vind je een gebedskleed en wordt de richting naar Mekka aangegeven. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een moslimvriendelijke vakantie!

Wome Deluxe

Voor onze vakantie hebben we gekozen voor 5-sterren resort Wome Deluxe in Antalya. We zijn eerder naar het resort Adenya geweest, waar we ook een fijne tijd hebben gehad. We vonden het leuk om dit keer voor een ander resort te kiezen. In deze blog nemen we jullie mee hoe een dag in zo’n all-inclusive halalresort eruitziet.

Ochtend

Je start je dag met een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Je hebt erg veel keuze en voor ieder wat wils. Van verschillende broodjes tot warme hapjes en van salades tot jawel frietjes. Wat wij echt een voordeel vinden van dit resort is dat ze ook een apart baby-buffet hebben met groentehapjes, babysnacks en zelfs kunstvoeding voor de allerkleinsten.

Na het ontbijt zijn er tal van activiteiten die je kunt doen. Onze kinderen houden heel erg van zwemmen, dus de keus was bij ons elke keer snel gemaakt. Je hebt gezamenlijke zwembaden met verschillende waterglijbanen.

Voor de allerkleinsten vind je vlak bij de gezamenlijke zwembaden een waterspeeltuintje, waar ze met water kunnen spelen. Voor Yasin was dit ideaal en je kan de kinderen hier ook vrij laten bewegen.

Er is binnen het resort ook een spa aanwezig waar je tegen betaling gebruik van kan maken. Voor de vrouwen worden de massage-behandelingen verzorgd door vrouwen die uit Bali komen. Het is echt een aanrader om hier gebruik van te maken en om jezelf helemaal te laten verwennen. Tip: neem meteen het uitgebreide pakket en maak er echt een me-time moment van voor jezelf. Kinderen vermaken zich tenslotte wel bij het zwembad. Andersom kunnen de kinderen tot 7 jaar ook met moeders mee naar het vrouwengedeelte of het familiezwembad en zo kunnen de vaders dan ook hun me-time pakken in de welness.

Tip: neem meteen het uitgebreide pakket en maak er echt een me-time moment van voor jezelf.

Middag

Voor de lunch kozen we ervoor om dit in een ander restaurant te nuttigen dan waar we het ontbijt en diner pakten. De lunch was ons favoriet in dit resort. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om niet te lunchen in het centrale restaurant, maar gewoon bij het zwembad of strand te blijven. Bij de zwembaden en het strand kun je namelijk ook lunch krijgen. Dit is vooral erg handig als je als vrouw bij het vrouwengedeelte bent van het strand en zwembad. Je hoeft je dan niet om te kleden en kunt daar dan gewoon lunchen. Al moeten we zeggen dat de lunch in het restaurant uitgebreider en veel lekkerder is.

Na de lunch ging Yasin, onze jongste, vaak een middagdutje doen op de hotelkamer en bleef een van ons met hem op de kamer. Vaak nam diegene dan ook een siësta. We zijn hier uiteraard op een “rust- vakantie”. De ander ging dan met de meisjes op pad. Binnen het resort is er ook een speelhal, waar je tegen betaling gebruik kan maken van verschillende attracties. Ook is er een speeltuin te vinden binnen het resort, waar de kinderen lekker kunnen spelen.

In de lobby van het resort kan je de hele dag een drankje pakken met iets lekkers erbij. Er zijn genoeg zitplaatsen aanwezig, waardoor je tussen de activiteiten door even rustig een pauze kan nemen met een drankje. Zowel in deze lobby alsook in de kamers had je uiteraard overal een goede WIFI- verbinding.

Avond

Voordat we naar het diner gingen fristen we ons vooraf op in de hotelkamer. Tijdens het diner heb je weer veel keus. Er is dagelijks redelijk wat variatie. We maakten er een gewoonte van om na het diner naar het strand te lopen en te genieten van de prachtige zonsondergang. Het is dan ook heel rustig op het strand. Daarna keerden we terug naar het restaurant voor een toetje. Onze favoriet was de kunefe met schaafijs! Ik kon dit wel elke dag eten, heerlijk! Er worden in de avond ook allerlei shows gegeven op het podium waar je als gezin naar kunt kijken, maar het trok ons zelf niet aan. Het was in het Turks en misschien voor de Turkse gasten wel leuk om te volgen. Ook waren er voor de kinderen in de avond allerlei activiteiten waar je gebruik van kan maken.

Je kunt uiteraard ook Antalya buiten het resort gaan verkennen. Het resort biedt verschillende excursies aan, maar je kunt ook zelf een taxi pakken en zelf op ontdekking gaan. In de directe omgeving  van het resort zelf is er weinig te doen.

Vakantieperiode

We zijn in de zomervakantie  geweest en het was toen erg warm. Eerder zijn we in oktober geweest (herfstvakantie) en toen beviel ons de temperatuur veel beter. In oktober was het ook een stuk rustiger dan in de zomervakantie. Onze voorkeur zou daarom uitgaan naar oktober. Persoonlijk vonden we de drukte die we ervaarden in de zomer niet prettig. Voor ons staat een all-inclusive vakantie ook in het teken van rust nemen en tot rust komen en dan is het wel zo fijn als je wat ruimte hebt bij o.a. het zwembad en strand. Houd daar dus wel rekening mee bij het boeken van je vakantie!

Wil je meer zien van onze reis in Antalya of onze andere reizen? Volg ons dan ook op onze instragrampagina @traveling.sajada en laat een berichtje achter bij een van onze posts!

Populair

Reis je mee?

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Geen spam, alleen meldingen over nieuwe producten, updates.