Marrakesh, de stad die al je zintuigen zal prikkelen

Essalamoe Alaikoem!

Marrakesh is een stad die al je zintuigen prikkelt. Je komt echt ogen en oren tekort in deze bruisende stad met de prachtige oude medina en de vele prachtige paleizen en moskeeën. Je ruikt overal de heerlijke kruiden, proeft de traditionele Marokkaanse gerechten en voelt de levendige en kleurrijke sfeer. Ontdek met ons Marrakesh en laat je helemaal onderdompelen in de rijke cultuur en geniet van deze bijzondere stad!

Djemaa el Fna

Je kunt dit plein in het hart van Marrakesh niet missen als je de stad bezoekt. Zodra de avond valt, vult het plein zich met artiesten, straatverkopers, acrobaten, verhalenvertellers, en hennazetters om de locals en toeristen te vermaken tegen betaling. Neem dus voldoende contant geld mee. Ook verandert Djemaa el Fna dan in een openluchtrestaurant met overal tafels en stoeltjes. Er worden tientallen kraampjes neergezet waar je van alles kunt eten en drinken.

Tip: Neem zeker een verse jus d’orange bij een van de vele sap kraampjes. Koop het wel daar waar ze het vers voor je maken terwijl je toekijkt.

Koutoubia Moskee

De minaret van deze moskee is vanaf bijna elk punt in Marrakesh te zien. Dit is ook vaak een goed oriëntatiepunt voor toeristen. Naast de Koutoubia-moskee zijn delen van pilaren te ontdekken waarop de eerste versie van deze moskee zich bevond. Er werd echter vastgesteld dat deze moskee niet goed gelegen was ten opzichte van de heilige stad Mekka. Dit is namelijk een vereiste voor alle moskeeën. Tijdens het restaureren hebben ze ervoor gezorgd dat dit werd gecorrigeerd en nu de juiste ligging richting Mekka heeft.

Architectuur

Marrakesh kent vele prachtige gebouwen en paleizen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De Marokkaanse architectuur herken je aan de mozaïektegels (genaamd zelizj), de bogen, Arabische schrift, de felle kleuren en oog voor de kleinste details. Hieronder een aantal gebouwen die we tijdens onze reis hebben bezocht en zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle is een prachtige tuin van ruim 9000 m2 met exotische planten, cactussen en bomen. Het is omgeven door muren in onder andere de felle kleuren blauw en geel. Het is ontworpen door de Franse kunstenaar Jaques Majorelle in 1922. Later in 1980 is het gekocht door Yves Saint Laurent.

Ben Youssef Madrassa

In het hart van de souks vind je deze oude Koranschool. Gebouwd rond 1565 en herbouwd in de 16e eeuw. Het gebouw heeft prachtige details wat helemaal past bij de Marokkaanse architectuur.

Palace Bahia

Bahia betekent ‘schittering’. Het paleis werd gebouwd in de late 19e eeuw en was bedoeld als het meest indrukwekkende paleis allertijden. Het duurde meer dan 10 jaar om het paleis te bouwen. De architectuur is indrukwekkend en de details zijn prachtig.

La Mamounia

La Mamounia is een paleis dat nu wordt gebruikt als hotel. Het park rond La Mamounia is een prachtig stukje natuur in het hart van Marrakesh. Binnen deze 8 hectare aan groen vind je fruitbomen, geurige bloemenvelden en oude olijfbomen. Je kunt het hotel bezoeken door gebruik te maken van het restaurant. Je hoeft er niet te verblijven en zo krijg je toch een inkijkje in de prachtige architectuur van het hotel. Je waant je even in een sprookje van 1001 nachten.

Medina

De medina van Marrakesh is de oudste van Marokko. Het is een doolhof van straten en steegjes. Let dus goed op waar je bent, er is een kans dat je verdwaalt. Je moet de souks rond Djemaa el Fna zeker bezoeken. Al was het maar om de sfeer te proeven van het authentieke ambacht.

Ourika Vallei

Neem een pauze van de drukte van de stad en bezoek de Ourika-vallei. Wandel door de bergen en bekijk de natuur en watervallen. En neem na je wandeling plaats op het terras en bestel een heerlijke vers gemaakte tajine langs de vallei. We zijn met de kinderen begeleid door een gids en naar de watervallen geklommen. Noor in draagzak bij Hoessein en Isra op de rug van onze gids. Wel willen we jullie waarschuwen dat dit een heel avontuur op zich was. Het was op sommige plekken erg glibberig en we hadden de verkeerde schoenen aan (slippers).

Tip: trek goede wandelschoenen aan!

Eten

We zijn zelf opgegroeid in een Marokkaans gezin en waren uiteraard al bekend met de traditionele Marokkaanse gerechten. We hebben hier heerlijk van genoten tijdens onze vakantie in Marrakesh. Je kunt overal wel heerlijk eten in Marrakesh en er is voldoende keus. Een leuk restaurant om met kinderen te bezoeken vonden we le Jardin. Het is even zoeken, maar eenmaal gevonden is het een oase van rust. De kinderen konden hier lekker rondlopen en de schildpadjes bewonderen die tussen het groen liepen.

Wil je meer zien van onze reis in Marrakesh of onze andere reizen? Volg ons dan ook op onze instragrampagina @traveling.sajada en laat een berichtje achter bij een van onze posts!

Populair

Reis je mee?

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Geen spam, alleen meldingen over nieuwe producten, updates.