Thailand, het land van de glimlach.

Sawatdee khrap!

Als je op zoek bent naar een geweldige vakantie met je gezin, dan is Thailand zeker een bestemming om te overwegen. Het land biedt prachtige natuur, mooie stranden en heerlijk eten, inclusief tal van halal opties. De lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Onze reis door Thailand omvatte zowel de drukte van Bangkok als de rust van de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, waardoor we het land op alle vlakken konden ervaren. We willen zeker nog eens terugkeren om de andere kant van Thailand te ontdekken.

Onze eerste verre reis met de kinderen was naar Thailand toen onze dochters Isra (5 jaar) en Noor (2 jaar) waren. Na een 12 uur durende vlucht met een tussenstop in Abu Dhabi zijn we in Bangkok aangekomen, waar onze reis door Thailand begon.

Bangkok

In Bangkok verbleven we in het halal hotel Nouvo City Hotel, wat betekent dat er geen alcohol wordt geserveerd, er een gebedsruimte is en het eten halal is. In de kamer wordt zelfs de qibla (richting van Mekka) aangegeven, zodat je weet welke richting je op moet bidden. Bangkok is de grootste stad van Thailand met ongeveer 15 miljoen inwoners. Het is een bruisende stad met veel bezienswaardigheden.

The Grand palace

The Grand Palace is de beroemdste bezienswaardigheid van Bangkok. Tegenwoordig wordt het paleis niet meer gebruikt als residentie voor de koning en is het voor toeristen toegankelijk. Als je net als mij van architectuur houdt, dan is dit een plek die je zeker niet moet overslaan! Het paleis is prachtig bekleed met gouden daken, muren van mozaïeksteentjes, edelstenen en beschilderd met mooie bloemen. De kinderen waren ook erg onder de indruk en niet zozeer alleen van de architectuur, maar ook van alle Thaise bezoekers die graag met ze op de foto wilden. Zo zijn we op deze eerste dag in Thailand erachter gekomen dat binnen de Thaise cultuur kinderen een belangrijke plek hebben. Dat maakt voor ons Thailand een zeer kindvriendelijk land!

The Unicorn cafe

Met 2 dochters konden we onmogelijk the unicorn cafe in Bangkok overslaan. Een restaurant helemaal in het thema van unicorn en regenboogkleuren. Je kunt er van alles bestellen in dit thema, van regenboogwafels, regenboogtaart tot unicorn burgers. Het is zelfs mogelijk een unicorn-onesie te huren om je maaltijd volledig in stijl op te eten. De prijzen zijn hier wel wat aan de hoge kant, maar het was de ervaring zeker wel waard. Isra en Noor kozen voor de wafels met ijs.

Koh Samui

Na 2 dagen in Bangkok zijn we met het vliegtuig naar het eiland Koh Samui gevlogen. Het is ongeveer een uur vliegen vanuit Bangkok naar Koh Samui. In Koh Samui verbleven we de eerste dagen in een hotel wat op loopafstand lag van de beroemde straat Fishermans Village.

Fishermans Village

Fishermans Village is een straat met allemaal winkeltjes, spa’s en restaurants. Er heerst een levendig en ontspannen sfeer en je voelt hier echt het eilandleven. Houd er rekening mee dat er in sommige winkels je gevraagd wordt om je schoenen uit te trekken, voordat je de winkel binnentreedt.

Choeng mon beach

Koh Samui kent uiteraard vele stranden, waar het heerlijk vertoeven is. Choeng Mon beach is een rustig strand, waar je met je familie voldoende privacy hebt. Er is een strandtent waar je kunt lunchen of drinken. Het strand is hier mooi met wit zand en helder water. Het loopt geleidelijk af, waardoor het voor kinderen onder toezicht ook veilig is om te spelen vlak bij het water.

Samui Elephant Haven

Samui Elephant Haven is een opvang voor olifanten die gered zijn van marteling. Hier worden olifanten die jarenlang mishandeld zijn opgevangen. De olifanten zijn gemarteld tot ze mentaal gebroken zijn (broken spirits). Ze worden bij de geboorte bij de moeder weggehaald en met scherpe stokken geslagen. Waarom? Om toeristen te vermaken met de bekende olifantenritten op de rug. Dus voordat je op een olifant klimt, moet je nadenken over wat er aan vooraf is gegaan. Het berijden van een olifant is onnatuurlijk. Olifanten zijn sociale dieren, maar ook gevoelige dieren. Het was een bijzondere ervaring om de olifanten van dichtbij te zien. En erg mooi om te zien hoe het personeel met de dieren omgaat. De kinderen vonden het erg leuk en mochten de olifanten mini-banaantjes voeren.

Spa

Koh Samui is ook echt een wellness eiland, waar je overal wel terecht kan voor een heerlijke Thaise massage of voor een pedicure-behandeling. Thailand kun je niet verlaten zonder dit te hebben gedaan. In de straat van Fishermans village heb je veel mogelijkheden en ik heb gekozen voor Sakura Spa Samui, waar je tijdens de heerlijke behandeling ook nog eens een prachtig uitzicht hebt op de zee.

Kamer met privé-zwembad 

De laatste dagen in Koh Samui zijn we naar een ander hotel gegaan, waar we een suite hadden  met een privé-zwembad, The Kala Samui. Hier konden we in volledige privacy met een prachtig uitzicht op de zee samen tijd doorbrengen. Het was een mooie afsluiting van onze tijd op dit geweldige eiland, voordat we vertrekken naar het volgende eiland, Koh Phangan.

Koh Phangan

Na Koh Samui zijn we met de ferry gevaren naar het volgende eiland, namelijk Koh Phangan. Het is ongeveer een half uur varen vanuit Koh Samui naar Koh Phangan. Koh Phangan staat bekend om zijn prachtige witte stranden.

Pan tip market

Overal in Thailand vind je de bekende night food markets, zoals Pan tip market in Koh Phangan. In de avond komen locals en toeristen hier om te eten voor een klein bedrag. Je hebt verschillende eetkraampjes waar je gerechten kan kopen. Vaak worden ze ter plekke voor je vers bereid. Je kunt deze gerechten dan bij de tafeltjes die er staan opeten. We hadden geluk en er was een kraampje aanwezig dat halal pad Thai klaarmaakte. Een bord pad Thai kost omgerekend 1,50 euro. Supergoedkoop!

Beach coconut bowls

Soms kom je ergens binnen en voelt het meteen als thuiskomen. We hadden dit op deze plek. Het wordt gerund door een mooi Spaans echtpaar. Ze geven je een gevoel van thuiskomen en hun verhaal achter deze plek is inspirerend. En de smoothiebowls waren heerlijk gemaakt met verse ingrediënten.

Stranden

Koh Phangan staat bekend om zijn mooie stranden. We hebben dus verschillende stranden bezocht tijdens ons verblijf op dit eiland.

Haad Kohm is een heel rustig strand met weinig toeristen. Je hebt hier het gevoel van een privé-strand. Dus een ideaal strand om met je familie te bezoeken.

Bottle Beach is een van de stranden die je sowieso moet bezoeken als je op Koh Phangan bent. Breng hier minstens een halve dag door op Bottle Beach. Je kunt vanaf verschillende locaties een longtailboot nemen naar Bottle Beach. Wij deden dit vanaf het strand Haad Khom. Wij vonden dit het mooiste strand van Koh Phangan met wit zand en een turquoise- kleurende zee. Ondanks dat het de meest toeristische strand is was het heel rustig op het strand.

Koh Tao

Vanuit Koh Phangan zijn we naar het laatste eiland tijdens onze reis gevaren, namelijk Koh Tao. Koh Tao is een klein eiland en wordt beschouwd als de beste plek van Thailand om te snorkelen en duiken. Het eilandleven is hier heel erg ontspannen en chill. We hebben er erg van genoten!

Koh Nang Yuan viewpoint

Koh Nang Yuan zijn 3 kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn met een zandstrook. Als je naar de viewpoint hiked heb je hier een prachtig uitzicht op. Helaas hadden we die dag pech met het weer en was het bewolkt, waardoor het uitzicht niet zo helder was. Tip: kijk dus voordat je deze activiteit boekt wat voor weer het is op betreffende dag.

Snorkelen en duiken

Koh Tao staat bekent als snorkel en duik-eiland van Thailand. Op onze bucketlist staat dat we ons duikbrevet ooit zullen halen, maar voorlopig moeten we het doen met snorkelen. Niettemin kom je tijdens het snorkelen ook bijzonder mooie tropische vissen, koraalrif en zeedieren tegen.

Bangkok

Halal Thai Streetfood

Onze reis in Thailand eindigde weer in Bangkok. Onze laatste dag hier zijn we de halal Thai streetfood gaan proeven en dat kan je het beste doen in de wijk naast de moskee Haroon. Het is halal, waardoor je van alles kunt proeven. We hebben dit ook gedaan en voor enkele euro’s heb je een hele maaltijd en als toetje raden we je aan om vers fruit te bestellen. Het was ook leuk om de moslimgemeenschap in Thailand te ontmoeten.

Eten

Tijdens onze reis in Thailand hebben we de Thaise keuken ontdekt en we vinden het heerlijk. Je hebt in Thailand genoeg halalopties en anders genoeg keuze aan heerlijke gerechten met vis. Op onze Instagram pagina vind je een leuke reel met alle Thaise gerechten die we hebben uitgeprobeerd tijdens onze reis. Mijn favoriet was toch wel de welbekende Pad Thai met garnalen en als toetje daarna de mango sticky rice! Onze laatste dag in Bangkok hebben we afgesloten met een heerlijk diner in het halal-restaurant Al Saray. En wat was het heerlijk! Ze serveren Indiaans food. De prijzen zijn vergelijkbaar met Europese prijzen.

Vervoer 

In Bangkok hebben we veel gebruik gemaakt van de Grab. Je kunt het vergelijken met de Uber die we in Nederland hebben. Via de app grab kan je een taxi bestellen en zie je precies wie je chauffeur is, wat de prijs is en weet je precies hoe laat de taxi voor de deur staat. Erg handig en de prijzen zijn goedkoop. Naast de grab konden we het uiteraard niet laten om ook met de bekende tuktuk te rijden. We hebben hard gelachen met elkaar in de tuk tuk, want wat rijden ze hard. De kinderen vonden het erg leuk en het was een attractie op zich!

Op de eilanden maak je gebruik van de songthaew, gedeelde taxi’s, die vaak vaste tarieven hanteren. Je hebt ook gewone taxi’s. Op de eilanden betaal je gemiddeld veel meer voor een taxirit dan in Bangkok.

Wil je meer zien van onze reis in Thailand of onze andere reizen? Volg ons dan ook op onze instragrampagina @traveling.sajada en laat een berichtje achter bij een van onze posts!

Populair

Reis je mee?

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Geen spam, alleen meldingen over nieuwe producten, updates.